Työsuhdevalikko

Työaika ja työaikalaki

Työaikalaki on työaikaa koskeva yleislaki. Työehtosopimuksissa on kuitenkin sovittu monista alakohtaisista poikkeuksista työaikalakiin. Silloin noudatetaan työehtosopimusta työaikalain sijaan.

Työaikaa on työsuoritukseen käytetty aika sekä aika, jonka työntekijä on velvollinen olemaan työpaikalla työnantajan käytettävissä. Työsuhteessa noudatettavasta työajasta sovitaan työsopimuksessa työehtosopimuksen asettamissa rajoissa.

Terveet ja tulokselliset työajat sosiaalipalvelualalla -oppaasta löytyy hyödyllistä käytännön tietoa työvuorosuunnittelusta ja siitä, kuinka paikallinen työaikasopimus neuvotellaan yhdessä keskustellen. Opas on päivitetty 1.2.2017 voimaan tulleen työajan pidennyksen sekä uusien paikallisen sopimuksen mahdollisuuksien osalta (uusi 6 a §).

Terveyspalvelualalle ohjeistus ergonomisesta työvuorosuunnittelusta ja paikallisen yhteistoiminnan edistämisestä

Terveyspalvelualan työehtosopimusosapuolten yhteistyönä on laadittu ohjeistus, jonka tarkoituksena on antaa tietoa ergonomisesta työvuorosuunnittelusta terveyspalvelualalla sekä tukea paikallista yhteistoimintaa. Ohjeistuksen löydät  sivun alta liitetiedostona.

Liitteet

Paikallisen sopimisen malli Terveyspalvelualalla

paikallinen-sopimus_malli-tptesnettisivuille-003.pdf, 140 kt

Lataa

Terveet ja tulokselliset työajat sosiaalipalvelualalla

Terveet_ja_tulokselliset_tyoajat_sosiaalipalvelualalla.pdf, 152 kt

Lataa

Ohjeistus ergonomisesta työvuorosuunnittelusta terveyspalvelualalla

Ohjeistuksen tarkoituksena on antaa tietoa ergonomisesta työvuorosuunnittelusta terveyspalvelualalla ja tukea paikallista yhteistoimintaa.

tervtes2018-ergon-tyovuor-loka-2019.pdf, 141 kt

Lataa