HALIn Wellnessmalli-kilpailijaesittelyt jatkuvat. Seuraavana esittelyvuorossa ovat Wellnessmalli-kilpailijat Saga Yli-Hannuksela ja Ellen Nevanperä. 

Saga Yli-Hannuksela on 22-vuotias liikunnan yhteiskuntatieteen opiskelija. Yli-Hannukselan vapaa-aika kuluu akrobatiavoimistelun, kuntosalilla käymisen ja pitkänmatkan juoksun parissa. Myös perhe on Yli-Hannukselalle tärkeä: siihen kuuluu mies, kaksi lasta ja koira. Ellen Nevanperä puolestaan opiskelee avoimessa yliopistossa sosiaalitieteitä ja tähtää nyt opiskelemaan samaa ainetta yliopistoon. 

”HALIn toiminta tulee tätä kautta lähelle ja kiinnostaa”, sanoo Nevanperä. 

Kumpikin on kisaan pääsemisestä innoissaan. Yli-Hannnuksela kertoo, että hänellä on jo tulevaisuuden suunnitelmia kisasta saatujen eväiden varalle. 

”Haaveeni on, että saisin yhdistettyä opiskelualani liikunnan yhteiskuntatieteet ja Wellnessmalli-kisassa kartutetun osaamisen. Haluaisin auttaa huippu-urheilijoita brändäämään itseään ja hankkimaan sponsoreita sosiaalisen median avulla. Nykyään monet huipulle tähtäävät nuoret urheilijat joutuvat lopettamaan, koska rahat eivät riitä. Haluaisin toimia mahdollistajana heille, että he saisivat näkyvyyttä ja pystyisivät toimimaan huipulla”, Yli-Hannuksela sanoo.

Nevanperä on puolestaan miettinyt paljon kisan henkeä ja some-ulottuvuutta. Omassa somessaan hän haluaa korostaa aitoa ja omannäköistä hyvinvointia. 

”Hyvinvointi ei ole todellakaan mistään sixpackeista kiinni. Siksi arvostan myös sitä, että Wellnessmalli-kilpailu vaihtoi nimensä Fitnessmallista Wellnessmalliksi. Se edustaa mielestäni hyvin sitä, miten laaja hyvinvoinnin käsite on”, Nevanperä sanoo. 

Molemmat ovat saaneet liikunnasta paljon iloa, ja haluavat jakaa sitä myös muille. Yli-Hannuksela kertoo opettavansa omalla Instagram-tilillään akrobatiavoimisteluliikkeitä seuraajilleen, Nevanperä puolestaan pyörittää tilillään Wellness Wednesday -sarjaa, jossa jaetaan hyvinvoinnista huolehtimiseen kannustavia vinkkejä. 

”Sellaista kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka on kaikkien saatavilla”, Yli-Hannuksela tiivistää. 

”Olen huippu-urheilun kautta nähnyt, että on ehdottoman tärkeää, että hoitoon pääsee nopeasti.”

Sekä sote- että varhaiskasvatusala ovat herättäneet kilpailijoissa paljon ajatuksia. Nevanperä kertoo erityisesti varhaiskasvatuspuolen kiinnostavan häntä. 

”Olen kiinnostunut siitä, miten jo lapsesta asti saadaan rakennettua ihmisen hyvinvointia. Lähes kaikilla perheenjäsenilläni ja myös itselläni on ADHD, joten olen myös kiinnostunut siitä, miten varhaiskasvatusympäristö olisi kaikille sopiva ja hyvinvointia tukeva. On myös hienoa, että Hyvinvointialaan kuuluu niin laaja kirjo erilaisia palveluita aina lääkärikeskuksista päiväkoteihin.” 

Yli-Hannukselalle HALIn toiminta on ollut paljon näkyvissä myös arjessa. Hänen koko perheellään on huippu-urheilutaustaa. 

”Olen huippu-urheilun kautta nähnyt, että on ehdottoman tärkeää, että hoitoon pääsee nopeasti.”

Toinen Yli-Hannukselalle tärkeä asia on sote-palveluiden rooli yhteiskunnassa. 

”Kannatan sekä vahvaa julkista sektoria että yksityisiä palveluntuottajia. Toivoisin, että tulevaisuudessa voitaisiin vastata sote-alan kriiseihin yhteistyöllä julkisen, yritysten ja kolmannen sektorin välillä.”