HALIn 15.5.2020 lähettämässä uutiskirjeessä oli virheellinen otsikko koskien sosiaalialan järjestöjä koskevaa webinaaria. (Otsikossa luki virheellisesti sosiaalialapalvelualan järjestöjen työehtosopimus). Pahoittelemme virhettä ja sen aiheuttamia väärinkäsityksiä. Jutun varsinainen sisältö oli oikein.

Neuvottelutulos on siis sosiaalialan järjestöjä koskevasta TES:istä, joka koskee sosiaali- ja terveysjärjestöissä tehtävää järjestötyötä. Sen piirissä on n. 5000 toimihenkilöä.

Sen sijaan sosiaalipalvelua koskeva TES, jonka piirissä sosiaali- ja varhaiskasvatuspalveluita tuottavissa yrityksissä ja järjestöissä on n. 60.000 työntekijää, on vielä neuvoteltavana. Siellä noudatetaan yhä jälkivaikutuksen perusteella 31.3.2020 päättyneen vanhan TES:n määräyksiä.

 

Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta käsittelevässä webinaarissa käytiin läpi sosiaalialan järjestöjen työehtosopimukseen sovitut muutokset sekä syyskuussa tuleva palkankorotus. Järjestötessin työaikaa on lyhennetty  ja järjestöalalle on sovittu muutamia uusia työajan järjestämisen mahdollisuuksia.

Katso webinaari tästä.