Brändiohjeisto

Tervetuloa Hyvinvointiala HALIn brändiohjeistosivuille. Tällä sivustolla voit tutustua liiton identiteetin elementteihin, niiden käyttöön ja ladata tiedosto-originaaleja itsellesi.

Tunnus

Tunnus on Hyvinvointiala HALIn identiteetin keskeisimpiä visuaalisia ilmentymiä. Se kuvastaa hyvinvointia, yhteenliittymistä ja avoimuutta.

Tunnuksesta on saatavilla sekä vaaka- että pystymuotoiset versiot ja niitä käytetään kunkin identiteetin sovelluksen layoutin mahdollisuuksien mukaan.

Tunnus tulee esittää täsmälleen sellaisena kuin se on suunniteltu ja aina valmiita tiedosto-originaaleja hyödyntäen. Tunnusta ei saa muuttaa tai yrittää jäljitellä piirtämällä sitä uudelleen.

Värillinen vaakamuotoinen tunnus

Värillinen pystymuotoinen tunnus

Tiedosto-originaalit

Oheisista latauslinkeistä voit ladata tiedosto-originaaleja toimistokäyttöön sekä ammattikäyttöön. Toimisto-originaalit (esim. Microsoft Office -ympäristö) sisältävät JPG- sekä PNG-muotoiset tiedostot. Ammattikäyttöön tarkoitetut (esim. Adoben ohjelmistot) tiedostot sisältävät edellä mainittujen lisäksi PDF- ja EPS-muotoiset tiedostot.

Tunnusoriginaalit toimistokäyttöön

Hyvinvointiala_logot_toimistokaytto.zip, 254 kt

Lataa

Tunnusoriginaalit ammattikayttöön

Hyvinvointiala_logot_ammattikaytto.zip, 12 Mt

Lataa

Tunnuksen suoja-alue

Tunnuksen suoja-alueella tarkoitetaan tunnuksen ympärillä olevaa aluetta, johon ei saa sijoittaa tunnuksen havaittavuutta häiritseviä elementtejä. Tällaisia elementtejä ovat esimerkiksi tekstielementit ja kuvat, joissa on voimakas kuviointi.

Tunnuksen suoja-alue

Tunnuksen negatiiviversiot ja niiden käyttö

Tunnuksesta on tuotettu erilaisia väriversioita sekä tiedostomuotoja eri käyttötarkoituksiin ja -ympäristöihin. Negatiiviversioita tulee käyttää vasta toissijaisina vaihtoehtoina, värillinen positiiviversio on aina ensisijainen valinta.

Osittainen negatiiviversio, käytetään harmaalla/tummalla taustalla

Täysnegatiiviversio, käytetään vaalealla taustalla tai kun värien käyttö ei mahdollista

Harmaasävyversio, käytetään kun värien käyttö ei ole mahdollista

Musta versio, käytetään kun värien ja harmaasävyjen käyttö ei ole mahdollista

Värimaailma

Hyvinvointiala HALIlle on suunniteltu oma väripaletti. Väripaletti koostuu kolmesta pääväristä: turkoosista, oranssista ja harmaasta.

Turkoosi

CMYK: 75C 10M 30Y 0K
RGB: 13R 172G 182B
HEXA: #0cacb6
PMS: 7710

Oranssi

CMYK: 0C 40M 100Y 0K
RGB 244R 162G 29B
HEXA: #f4a21d
PMS: 137

Harmaa

CMYK: 75K
RGB: 105R 105G 105B
HEXA: #696969
PMS: Cool Gray 9

Pääväreistä voidaan valmistaa myös liukuvärejä. Liukuväreissä pääväriin on yhdistetty kirkkaampi sävyaste, joiden määritykset löytyvät alta.

Kirkas turkoosi

CMYK: 77C 13M 24Y 0K
RGB: 7R 167G 188B
HEX: #07a7bc
PMS: 2228

Kirkas oranssi

CMYK: 6C 25M 100Y 0K
RGB: 241R 189G 26B
HEX: #f1bd1a
PMS: 7408

Typografia

Hyvinvointiala HALIn brändifontit ovat PT Serif ja Roboto. Näitä kirjaintyyppejä käytetään aina, kun se on teknisesti mahdollista.

PT Serif on käytössä pääotsikoissa ja tekstikorostuksissa, Roboto leipätekstissä ja muissa pienemmän pistekoon teksteissä. Roboto Condensed-leikkausta käytetään ingresseissä ja väliotsikoissa.

Leipätekstin väri on musta. Otsikoinneissa, tekstinostoissa ja korostuksissa voi tarvittaessa käyttää pää- tai liukuvärejä.

Lataa fontit käyttöösi

Fontit ovat maksutta saatavilla Google Fonts -palvelusta.

PT Serif

ROBOTO CONDENSED

Roboto

Brändifontit

Korvaava fontti

Kun brändifontin käyttö ei ole mahdollista, käytetään Arial-kirjaintyyppiä. Korvaava typografia on käytössä mm. Microsoftin Office-ympäristössä.

Kuvamaailma

Hyvinvointiala HALIn kuvamaailma rakentuu liitolle varta vasten kuvatuista valokuvista. Kuvamaailman sisältö linkittyy hyvinvointialan tuottaman lisäarvon ilmentämiseen sekä jäsenyritysten ja -yhteisöjen arjen kuvaamiseen. Kuvien tulee henkiä välittämistä, osaamista, aitoutta ja luotettavuutta.

Ohessa on muutamia esimerkkejä kuvamaailman tyylistä ja ilmaisun sävystä. Kuva-arkistomme täydentyy jatkuvasti. Kuvaoriginaaleja voi tiedustella liiton viestinnästä.

Valokuvia voidaan käyttää myös mustavalkoisena väri- tai liukuvärilayerin alla, missä on käytetty multiply-efektiä.

Sovellukset

Ohessa on esitetty esimerkki Hyvinvointialan liiton käyntikortista. Sovelluksien tiedosto-originaaleja voit tiedustella liiton viestinnästä.