Brand

Tervetuloa Hyvinvointialan liiton visuaalisen identiteetin ohjeiston pariin. Tällä sivustolla voit tutustua liiton identiteetin elementteihin, niiden käyttöön ja ladata tiedosto-originaaleja itsellesi.

Tunnus

Tunnus on Hyvinvointialan liiton identiteetin keskeisimpiä visuaalisia ilmentymiä. Se kuvastaa hyvinvointia, yhteenliittymistä ja avoimuutta.

Tunnuksesta on saatavilla sekä vaaka- että pystymuotoiset versiot ja niitä käytetään kunkin identiteetin sovelluksen layoutin mahdollisuuksien mukaan.

Tunnus tulee esittää täsmälleen sellaisena kuin se on suunniteltu ja aina valmiita tiedosto-originaaleja hyödyntäen. Tunnusta ei saa muuttaa tai yrittää jäljitellä piirtämällä sitä uudelleen.

Värillinen vaakamuotoinen tunnus
Värillinen vaakamuotoinen tunnus
Värillinen pystymuotoinen tunnus
Värillinen pystymuotoinen tunnus

Tunnuksen suoja-alue

Tunnuksen suoja-alueella tarkoitetaan tunnuksen ympärillä olevaa aluetta, johon ei saa sijoittaa tunnuksen havaittavuutta häiritseviä elementtejä. Tällaisia elementtejä ovat esimerkiksi tekstielementit ja kuvat, joissa on voimakas kuviointi.

Tunnuksen suoja-alue

Tunnuksen käyttö

Tunnuksesta on tuotettu erilaisia väriversioita sekä tiedostomuotoja eri käyttötarkoituksiin ja -ympäristöihin. Negatiiviversioita tulee käyttää vasta toissijaisina vaihtoehtoina, värillinen positiiviversio on aina ensisijainen valinta.

Osittainen negatiiviversio, käytetään harmaalla/tummalla taustalla
Täysnegatiiviversio, käytetään vaalealla taustalla tai kun värien käyttö ei mahdollista
Harmaasävyversio, käytetään kun värien käyttö ei ole mahdollista
Musta versio, käytetään kun värien ja harmaasävyjen käyttö ei ole mahdollista

Tiedosto-originaalit

Alla olevista linkeistä voit ladata tiedosto-originaaleja toimistokäyttöön sekä ammattikäyttöön. Toimisto-originaalit (esim. Microsoft Office -ympäristö) sisältävät JPG- sekä PNG-muotoiset tiedostot. Ammattikäyttöön tarkoitetut (esim. Adoben ohjelmistot) tiedostot sisältävät edellä mainittujen lisäksi PDF- ja EPS-muotoiset tiedostot.

Tunnusoriginaalit toimistokäyttöön

Lataa
Zip-tiedosto (0,25 Mt.)

Tunnusoriginaalit ammattikäyttöön

Lataa
Zip-tiedosto (12 Mt.)

Värimaailma

Hyvinvointialan liiton päävärit ovat turkoosi, oranssi ja harmaa. Värien määritykset löytyvät ohesta. Väreistä voi käyttää tarvittaessa värisävyjä 99 % – 5 %.

CMYK: 75C 10M 30Y
RGB: 13R 172G 182B
HEXA: #0cacb6
PMS: 7710

CMYK: 40M 100Y
RGB 244R 162G 29B
HEXA: #f4a21d
PMS: 137

CMYK: 75K
RGB: 105R 105G 105B
HEXA: #696969
PMS: Cool Gray 9

Typografia

Hyvinvointialan liiton brändikirjaintyyppi on Bariol. Sitä käytetään aina, kun se teknisesti on mahdollista. Tämän kirjaintyypin voit hankkia alla olevan linkin kautta.

bariol.com

Kun brändifonttin käyttö ei ole mahdollista, käytetään Calibrikirjaintyyppiä. Näitä käyttöympäristöjä ovat mm. Microsoftin Office-ympäristö.

Kuvamaailma

Hyvinvointialan liiton kuvamaailma rakentuu liitolle varta vasten kuvatuista valokuvista. Kuvapankkikuvien käyttöä tulee välttää.

Hyvinvointialan liiton kuvamaailman sisältö linkittyy hyvinvointialan tuottaman lisäarvon ilmentämiseen sekä jäsenyritysten ja -yhteisöjen arjen kuvaamiseen. Kuvien tulee henkiä välittämistä, osaamista aitoutta ja luotettavuutta.

Kuva-arkistomme täydentyy jatkuvasti, mutta alla on muutamia esimerkkejä kuvamaailman tyylistä ja ilmaisun sävystä. Kuvaoriginaaleja voi tiedustella liiton viestinnästä.

Sovellukset

Ohessa on esitetty esimerkkejä Hyvinvointialan liiton identiteetin sovelluksista. Näiden sovelluksien tiedostooriginaaleja voit tiedustella liiton viestinnästä.

Sovelluksista ilmenee myös kuinka tunnuksen liikemerkkiä voi käyttää sovelluksen kuvittavana elementtinä.

Käyntikortti

MS Powerpoint

Roll-up

Yhteystiedot

Hyvinvointialan liitto
PL 30 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki
hyvinvointiala.fi