Tervetuloa Kuntoutuksen toimiala- ja tulevaisuusselvityksen julkistamistilaisuuteen torstaina 28.3. klo 8.30 alkaen. Paikkana toimii Ravintola Sunn, Aleksanterinkatu 26, 00170 Helsinki.

Kuntoutuksen toimiala- ja tulevaisuusselvitys kirkastaa kuvaa kuntoutuksen tärkeästä roolista hyvinvointipalvelujärjestelmässä, hahmottaa aiempia kehityskulkuja ja erityisesti avaa näkökulmia tulevien vuosien mahdollisuuksiin. Hetki on tarkastelulle otollinen.

Toiminta- ja työkyky ovat perusta yksilöiden hyvinvoinnille. Asia on yhteiskunnallisesti merkityksellinen. Kuntoutuksen keinoin on mahdollista hillitä kustannuksia ja tuottavuustappioita, joita syntyy mm. sairauspoissaoloista, sairaana työskentelystä, ennenaikaisista työkyvyttömyyseläkkeistä, pitkittyvistä odotus- ja toipilasajoista, raskaiden hoitojen piiriin ajautumisesta sekä ikääntyneiden ja erityisryhmien tarpeettoman varhain heikentyneestä toimintakyvystä. Yhteistyöllä pystymme varmistamaan tarpeenmukaiset palvelut sekä edistämään palvelujärjestelmän kantokyvyn edellytyksiä.

Lämpimästi tervetuloa!

Selvityksen tilaajina ovat Hyvinvointiala HALI, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote), Mikkelin kaupunki, Kansaneläkelaitos (Kela), Kuntoutuksen toimialayhdistys (KTAY), Suomen Kuntoutusyrittäjät sekä Hoito- ja kuntoutuslaitosten liitto (Hokuli).

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu tilaisuuteen tästä 26.3. mennessä.

Ohjelma

8.30 Kahvi ja pientä aamupalaa

8.45 Johdatus aamupäivän teemaan

Hannu Ronkainen, ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinvointiala HALI ry

8.55 1,5 miljardilla eurolla kuntoutusta

Pekka Kallionpää,projektipäällikkö, NHG

9.10 Kohti tasavertaisempaa kuntoutusta – näkemyksiä tulevaisuudesta

Soile Kuitunen, toimitusjohtaja, Kuntoutussäätiö

9.25 Repliikkipuheenvuorot

Riikka Juhakoski, kuntoutuspalvelujen johtaja, Essote

Seija Sukula, etuuspäällikkö, Kela

9.45 Keskustelu

10.00 Miten tästä eteenpäin?

Outi Antila, ylijohtaja, STM

10.20 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:

Jarno Talvitie, asiantuntija, elinkeinoasiat

puh. 0505695755 / jarno.talvitie@hyvinvointiala.fi