Keitä olemme?

Hyvinvointiala HALI ry edustaa yksityistä sosiaali- ja terveysalaa sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavia yrityksiä ja järjestöjä. Se neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. Valvomme jäsentemme yhteisiä etuja ja neuvomme työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. HALIn yli 1550 jäsentä työllistävät yli 95 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. Yksityinen hyvinvointiala on keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa. Hyvinvointiala HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen.

Yhteystiedot Edustukset Luottamuselimet

Mitä me teemme?

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. Hyvinvointialan tavoitteena on saada korkealaatuiset hyvinvointipalvelut kaikkien saatavilla  elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta. Palvelemme jäsenistöämme toimialaan liittyvissä elinkeinopoliittisissa ja työmarkkinapoliittisissa kysymyksissä.

Vaikutamme Palvelemme jäsenistöämme

Hyvinvointialan verojalanjälki vuonna 2019 oli 2,1 miljardia euroa.

Yksityisen hyvinvointialan tuotannon arvo vuonna 2019 oli 12,7 miljardia euroa.

Hyvinvointialan yksityinen sektori tuottaa yli 25 % sote-palveluista.

28 000 järjestöjen palveluksessa olevaa osaajaa huolehtii kolmannen sektorin palveluiden tuotannosta.

Palveluntuottajia ja muita sote-alan toimijoita on lähes 50 000 ja niillä on yhteensä noin 23 000 toimipaikkaa. Suurin osa näistä on järjestöjä ja itsenäisiä ammatinharjoittajia.

Yli 127 000 yksityisen sektorin ammattilaista palvelee asiakkaita ympäri Suomen.

Median tukena

Etsitkö faktatietoa yksityisestä hyvinvointialasta? Kaipaatko taustatietoa tai haastateltavaa juttuusi? Autamme mielellämme luotettavan tiedon välittämisessä ja alan parhaiden asiantuntijoiden metsästämisessä! Tarjoamme mielellämme myös uutis- ja juttuvinkkejä yksityiseltä hyvinvointialalta.

Nopeus, luotettavuus ja asiantuntijuus ovat tärkeitä arvojamme kaikessa tekemisessä. Älä siis epäröi olla meihin suoraan yhteydessä!  Autamme mielellämme.

Medialle