Tervetuloa Hyvinvointiala HALI ry:n potilasdirektiiviä käsittelevään webinaariin, kuuntelemaan mistä potilasdirektiivissä on kyse, ja miksi asia tulee vaikuttamaan kaikkien suomalaisten terveydenhuoltoon.

 

Mukana keskustelemassa Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen, Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintäneuvos Sirkku Jyrkkö, Asianajotoimisto Avancen senior economist Petri Rouvinen sekä HALIn sote-palvelujen kehittämisestä vastaava johtaja Eveliina Vigelius. Keskusteluun voi osallistua chatin puolella koko webinaarin ajan.

Sote-keskustelun käydessä kuumimmillaan, kokonaisuudesta on unohtunut yksi suuri ja merkittävä asia: EU:n potilasdirektiivin toimeenpano.

EU:n potilasdirektiivin mukaan suomalaiset voivat hakea kiireetöntä terveydenhoitoa toisesta EU-maasta. Suomi on toimeenpannut direktiivin väärin, eikä suomalaisilla parhaillaan ole mahdollisuutta terveydenhuollon palveluihin toisissa EU-maissa siten, kuin direktiivi tarkoittaa. Miksi näin on? Miten asian valmistelu etenee vai eteneekö? Mitä tapahtuu, kun direktiivi toimeenpannaan oikein? Miten sote-uudistus ja direktiivi liittyvät toisiinsa?

Lämpimästi tervetuloa!