Oikeustieteen maisteriopiskelijat Pinja Pöllänen ja Emmiina Kitinoja aloittivat juristiharjoittelunsa HALIn työmarkkinapuolella maaliskuun lopulla. Pöllänen ja Kitinoja ovat olleet HALIn jäsenten apuna erityisesti työsuhdeneuvonnan parissa.

– Tuntuu, että päästiin heti työn makuun, Kitinoja toteaa.

Pöllänen ja Kitinoja työskentelevät osana HALIn työmarkkinatiimiä, jolla on jäsenneuvonnan lisäksi paljon muitakin vastuita. Tänä keväänä tiimiä on työllistänyt TES-neuvottelut.

Pöllänen ja Kitinoja ovat tehneet pääasiassa jäsenneuvontaa, mutta pääsevät myös muun muassa seuraamaan työtuomioistuimen oikeudenkäyntejä ja muuta työmarkkinajuristien toimintaa. Pölläsen mukaan työoikeuden monipuolisuus on yllättänyt hänet.

– Siinä on mukana tietosuoja-asioita, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspuolta ja sopimusoikeutta. Työssä tulee vastaan paljon haastavia tilanteita ja asioita, joita ei olisi tullut ajatelleeksikaan. Joka päivä saa ottaa erilaisista asioista selvää, Pöllänen sanoo.

”Täällä kiitetään hyvästä työstä ja tulee tunne, ettei ole turhaan täällä.”

Erityistä kiitosta saavat myös jäsenpalveluun yhteydessä olevat jäsenet, joiden kanssa yhteydenotot ovat kuulemma pääosin todella mukavia. Pöllänen ja Kitinoja pitävät merkityksellisenä, että voivat olla konkreettisesti avuksi liiton jäsenille.

HALIn ilmapiiriä molemmat kehuvat hyväksi. Pöllänen nostaa esiin erityisesti yhteishengen.

– Koko HALIssa on minusta kiva meininki. Joissain organisaatioissa juristit ja muut ovat toisistaan erillään, mutta täällä järjestetään yhteistä puuhaa ja olemme yhtä porukkaa, Pöllänen sanoo.

Molemmat juristiharjoittelijat ovat kiinnostuneita nimenomaan työoikeudesta. Kummallekin kevät HALIssa onkin tarjonnut uusia näkökulmia. Harjoittelussa on tullut opittua paljon erityisesti työmarkkinajuristin työn käytännöstä. Myös liitto työpaikkana on alkanut houkutella enemmän, kun toimintaan on päässyt tutustumaan työn kautta.

He kokevat, että työssä on ollut mahdollisuus myös kehittyä.

– Meille on uskallettu antaa paljon vastuuta. Täällä kiitetään hyvästä työstä ja tulee tunne, ettei ole turhaan täällä, Kitinoja sanoo.

– On sellainen fiilis, että omaa työpanosta arvostetaan, Pöllänen lisää.