HALIn hoivasta ja osaamisesta vastaava johtaja Arja Laitinen teki työvuoron Wilhelmiinan hoivakodissa. Katso videolta, miltä näyttää hoivakodin arki.

Laitinen on pohjakoulutukseltaan perushoitaja ja sairaanhoitaja. Hän teki työvuoron hoivakodissa lähihoitajan sopimuksella, mutta ilman lääkeoikeuksia. Laitisen edellisestä vastaavasta työvuorosta oli kulunut noin kaksi vuotta.

─ Pääsin osallistumaan asiakkaiden päivään ja avustamaan heitä. Sain auttaa muun muassa pesuissa, pukeutumisessa, liikkumisessa ja ruokailussa. Lääkehoidosta vastasivat lääkeoikeudet omaavat hoitajat, Laitinen sanoo.

Laitinen teki tehtäviä, jotka vapauttivat sairaanhoitajan ja lääkeluvalliset lähihoitajat tekemään lääkehoitoon ja terveydenhuoltoon liittyviä tehtäviä.

─ Hoivatyö on hienoa työtä, vaikka alasta kuuleekin jatkuvasti negatiivista puhetta. Toivon, että keskittyisimme jatkossa siihen, mitä ala voi tarjota; kohtaamisia, auttamista, monipuolisia mahdollisuuksia ja moniammatillista yhteistyötä, Laitinen päättää.

Lämpimät kiitokset Wilhelmiinan hoivakodin asiakkaille ja henkilökunnalle!

Katso videolta, miltä näyttää hoivakodin arki

Kaikilta videolla esiintyviltä asiakkailta tai heidän omaisiltaan on pyydetty kuvauslupa.