Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä sote-uudistukseksi. Hyvinvointiala HALI ry toivoo suomalaisten kiinnittävän huomion esitykseen ja siihen sisältyviin, jokaisen arkielämää koskettaviin ongelmakohtiin.

HALI aloittaa sote-aiheisen Voiko yksityinen olla julkista -kampanjan maanantaina 22. helmikuuta. Kampanja näkyy ja kuuluu lehdissä, radiossa ja sosiaalisessa mediassa. Kampanjan tarkoitus on kertoa sote-esityksen ongelmista selkeäsanaisesti. Se esittää myös ratkaisuja.

Väestö ikääntyy, joten sote-palveluja tarvitaan tulevaisuudessa nykyistä enemmän. Kaikki sote-osaaminen on saatava käyttöön kansalaisten hyödyksi. Hallituksen sote-esitys ei tätä mahdollista. Siinä rajattaisiin yritysten ja järjestöjen mahdollisuutta tuottaa julkisia sote-palveluja, auttaa hoitojonojen purkamisessa ja kustannusten kasvun hillinnässä.

Yksityisten ja julkisten palveluntuottajien yhteistyöstä on sote-palveluissa erinomaisia kokemuksia. Toimijat ovat oppineet toisiltaan, ja kunnilla on ollut mahdollisuus järjestää asukkailleen sellaiset sote-palvelut kuin parhaaksi näkevät. Sote-esityksessä tätä hyvää yhteistyötä yritetään rajata.

Suomi tarvitsee tulevaisuudessa kaikki mahdolliset sote-kyvyt ja osaamisen, jotta kaikki saavat hyvää hoitoa ja hoivaa. Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut ovat erityisesti heikoimmassa asemassa olevien etu.

Tervetuloa tutustumaan kampanjaamme www.alatulepahasote.fi!