Kauppatieteiden kandidaatti Tiina Kanerva on valittu Hyvinvointiala HALI ry:n ensimmäiseksi controller-harjoittelijaksi. Kanerva aloitti työskentelyn HALIn sosiaalihuollon tiimissä 19. huhtikuuta. Työ jatkuu elokuun loppuun saakka.

– Kiinnostuin HALIsta työnantajana, sillä uskon, että yksityinen ja julkinen terveydenhuolto toimivat rintarinnan yhteistyössä. Yksityinen sektori toimii julkisen sektorin tärkeänä kirittäjänä ja kumppanina, Tiina Kanerva

Laskentatoimea ja rahoitusta Turun kauppakorkeakoulussa opiskeleva Kanerva on opiskelujensa aikana kiinnostunut erityisesti sosiaali- ja terveysalasta. Varsinkin keskustelu vanhusten hoivan järjestämisestä kiinnostaa. Hän uskoo, että kuntien ja yksityisen palveluntarjoajan yhteistyö on tarpeellista ja että kuntien kustannusrakenteiden tulisi olla läpinäkyvimpiä, jotta avoin julkinen keskustelu on mahdollista.

– Koen, että yhä useamman nuoren, miksei muidenkin, kannattaisi olla aktiivisempi keskustelussa ja kiinnostua sote-alasta, sillä se koskee meistä ihan jokaista. Jokainen ihminen tulee elämänsä aikana käyttämään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. On myös tärkeää, että näistä asioista viestitään selkeästi ja ymmärrettäväksi. Asiat tulisi tuoda esille helposti ymmärrettävässä muodossa ja kaikkien ulottuville, Kanerva sanoo.

– Olen iloinen kaikkineen siitä, että rekrytointimme herätti suurta mielenkiintoa. Saamme Tiinasta hyvän vahvistuksen sosiaalipalveluiden puolelle. Vahvistamme laskentatoimen ja terveystaloustieteen näkökulmaa ja vastaamme jäseniltä tulleeseen toiveeseen, sanoo HALIn hoiva- ja osaamisjohtaja Arja Laitinen.