Hyvinvointiala HALI ry:n sääntömääräinen liittokokous pidettiin tiistaina 22.10.2019 hotelli Clarionissa Helsingissä. Liittokokous valitsi HALIlle uuden puheenjohtajiston ja hallituksen.

HALIn hallitus 1.1.2020:

Puheenjohtaja:

Joni Aaltonen, toimitusjohtaja, Pihlajalinna Oyj

Varapuheenjohtajat:

Ville Iho, toimitusjohtaja, Terveystalo Oy
Riitta Särkelä, pääsihteeri, Ensi- ja Turvakotien liitto ry

Hallituksen muut jäsenet:

Olli Holmström, toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö

Jarkko Jokinen, toimitusjohtaja, Oral Hammaslääkärit Oyj

Pertti Karjalainen, toimitusjohtaja, Attendo Oy

Tuomas Koskela, toimitusjohtaja, Aspa-säätiö sr 

Marina Lampinen, yhteiskuntasuhdejohtaja, Mehiläinen Oy
Jaana Pakarinen, toimitusjohtaja, Vates-säätiö sr

Heini Pirttijärvi, varatoimitusjohtaja, Esperi Care

Kaisa Tarkkanen, toimitusjohtaja, Med Group Oy

Helena Ylikylä-Leiva, toimitusjohtaja, Neuroliitto ry

HALI onnittelee lämpimästi uusia hallituksen jäseniä. Samalla haluamme kiittää vielä vuoden loppuun saakka toimivaa hallitusta ja sen puheenjohtaja Yrjö Närhistä hyvästä yhteistyöstä ja suunnan näytämisestä.

Yhteistyöllä kohti tulevaa

Närhinen muistutti liittokokouksen yhteydessä järjestetyn Sote+Työ -seminaarin avauspuheessaan, että kansalaisten äänen on kuuluttava sotelaivan ohjaamisessa voimakkaasti. Närhinen haastoi miettimään entistä rohkeammin, miten yksityinen ja julkinen rakentavat pitkäjänteisen, laadukkaan järjestelmän, jonka ehdottomana  edellytyksenä on oltava läpinäkyvyyden takaaminen. Dataa tähän on jo nyt valtavasti, se pitää vain saada käyttöön.

Sote+Työ -seminaari keräsi kiittävää palautetta osallistujilta, eikä ihme: sisältö oli tiukkaa sote-asiaa aiheeseen vihkiytyneille ja siihen intohimolla suhtautuville jäsenillemme sekä muille vieraille. Ministeri Krista Kiuru vannoi käsi sydämelle, että yksityisiä palveluntuottajia tarvitaan jatkossakin. Viime kauden sote-valmistelun virheet pyritään nyt välttämään ottamalla eri osapuolet paremmin mukaan valmisteluun. HALIlta ja muilta sidosryhmiltä ratkaisuehdotuksia ensi vuoden alkuun mennessä. Sen jälkeen kirjan kannet laitetaan kiinni ja sote-lait saatetaan eduskuntaan ensi vuoden loppuun mennessä, Kiuru viestitti.