HALIn jäsenet tukevat Ukrainan kriisistä kärsiviä ihmisiä monin eri tavoin. Yritykset ja järjestöt tarjoavat keskusteluapua, jotta ihmiset voivat käsitellä tilanteen tuomaa ahdistusta ja huolta. Järjestöjen varainkeruukampanjat auttavat hädässä olevia aikuisia ja lapsia.

Viime päivien tapahtumat Ukrainassa ovat järkyttäneet kaikkia. Kriisin keskellä yritysten ja järjestöjen tarjoama apu on entistäkin tärkeämpää. Hyvinvointiala kannustaa kaikkia auttamaan mahdollisuuksiensa mukaan.

HALIn jäsenet auttavat ihmisiä tällä hetkellä monin eri tavoin. Monet yritykset ja järjestöt tarjoavat kriisi- ja keskusteluapua. Lisäksi monet järjestöt keräävät tällä hetkellä lahjoituksia, joilla auttavat hädän keskellä olevia lapsia ja aikuisia.  

HALIn jäsenten hätäapukeräykset:

Suomen Punainen Risti (SPR) jakaa tällä hetkellä materiaaliapua Ukrainassa. SPR toimittaa terveyskeskuksille lääkkeitä ja tarvikkeita sekä tukee terveys- ja vesisektoria.

World Vision auttaa sotaa pakenevia lapsia ja heidän perheitään vastaanottamisessa ja hätäavun antamisessa. Järjestö tekee valmistelevaa työtä jo nyt esimerkiksi Romaniassa.

SOS-Lapsikylä auttaa Ukrainassa olevia lapsia kummitoiminnan kautta. Järjestö tarjoaa huolenpidon menettäneelle lapselle turvallisen kodin.