Hyvinvointiala HALIn hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tänään Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Mehiläinen oy:n toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n toiminnanjohtaja Virpi Dufva.

− Puheenjohtajakauteni alkaa mielenkiintoisissa merkeissä, sillä sote-uudistus on jälleen kerran loppusuoralla. Pidän aivan välttämättömänä, että se saadaan nyt vihdoin maaliin. Vaikka uudistus on saanut rajua kritiikkiä, on pää pidettävä kylmänä, Närhinen sanoo.

Närhinen muistuttaa, että sote-palvelujen saatavuus on liian heikkoa, kestävyysvaje painaa ja julkisen palvelujärjestelmän tuottavuus on huono.

− Sote-uudistuksessa parasta on se, että se avaisi julkisesti rahoitetussa järjestelmässä pinttyneitä rakenteita. Julkinen palvelutuotanto olisi pakko herättää valinnanvapauden ja kilpailun kautta tutkimaan, tehdäänkö asioita enää tehokkaasti. Uudistus luo mahdollisuuksia, mutta edellyttää valmiuksia uudistua ja kehittää toimintatapoja sekä julkisella että yksityisellä.

Suomen hallituksen ja ay-liikkeen väliseen kiistaan pienten yritysten irtisanomislaista Hyvinvointiala toivoo pikaista sovintoa.

− On kestämätöntä, että kiistan maksumiehiksi joutuvat tahot, joilla ei ole siihen osaa eikä arpaa. Työntekijäpuolen pitäisi käyttää muita keinoja näkemystensä esittämiseen, kuin kiistan ulkopuolisten tahojen arjen ja hyvän hoivan ja hoidon vaikeuttamista.

HALIn hallituksen muiksi jäseniksi valittiin toimitusjohtaja Joni Aaltonen, Pihlajalinna Oyj, toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, Esperi Oy, toimitusjohtaja Olli Holmström, Helsingin diakonissalaitoksen säätiö, toimitusjohtaja Jarno Huurinainen, Oral Oy, toimitusjohtaja Pertti Karjalainen, Attendo Oy, johtaja Jaana Pakarinen, Vates-säätiö, liiketoimintajohtaja Leena Piipari, Pilke päiväkodit Oy, toimitusjohtaja Kari Virta, Medgroup Oy, toiminnanjohtaja Helena Ylikylä-Leiva, Neuroliitto.

Hyvinvointi kuuluu kaikille

Hyvinvointialan liitto on nyt Hyvinvointiala HALI ry. Nimenvaihdoksesta päätti tänään Hyvinvointialan liittokokous Helsingissä.

HALI on vakiinnuttanut asemansa ihmisten kielenkäytössä viimeisten lähes kahden vuoden aikana, jonka liitto on ollut olemassa.

– HALI on helposti lähestyttävä ja se herättää ihmisissä positiivisia ajatuksia. HALIn tehtävänä on olla hyvinvoinnin vaikuttavin ääni. Hyvinvointi kuuluu kaikille yhdenvertaisesti ja läpinäkyvästi. Toimivat hyvinvointipalvelut tulee olla kaikkien saatavilla elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta, kiteyttää HALIn toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

– Yksityinen hyvinvointiala kehittyy vauhdilla. Perinteisiä raja-aitoja rikotaan, sillä yksityisellä tuotettavien uusien innovaation ja mahdollisuuksien hyödyntäminen koko yhteiskunnan hyväksi on kaikkien etu.

HALIn yli 1500 jäsenyritystä ja -järjestöä tuottavat hyvinvointia vauvasta vaariin. Tällä hetkellä jäsenet työllistävät jo yhteensä 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Lisätiedot:

Yrjö Närhinen, hallituksen puheenjohtaja, Hyvinvointiala HALI ja toimitusjohtaja, Terveystalo, p. 030 633 1601