Tervetuloa Hyvinvointiala HALI ry:n webinaariin: Sote-uudistus ja kokonaisulkoistukset

Aika: perjantaina 23.10. kello 10:00-11:00

Paikka: Teams-webinaari

Ilmoittaudu: Ilmoittaudu 22.10. mennessä tästä.

Mukana keskustelemassa Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki, tutkija Esa Jokinen sekä Hyvinvointiala HALI ry:n talous- ja veroasiantuntija Joel Kuuva. Keskustelun lopuksi voit esittää puhujille kysymyksiä chatin puolella.

Koronatilanteen jatkuessa meneillään on sote-uudistuksen ratkaisevat hetket. Marinin hallituksen sote-esitysluonnoksesta jätettiin yli 800 lausuntoa, jotka HALI on käynyt läpi. Lausunnoissa nostettiin esille useita huolia. Yksi keskeisimmistä esitysluonnoksen ongelmista on yritysten ja järjestöjen palvelutuotannon liiallinen rajoittaminen muun muassa kokonaisulkoistuksien osalta. Webinaarissa julkistetaan tuore tutkimus kokonaisulkoistuksista ja keskustellaan sote-uudistuksen vaikutuksista kaikille suomalaisille tärkeisiin palveluihin.

Sote-uudistuksen aikataulu on tiukka ja esitystä on valmisteltu suljetuin ovin. Suomen historian suurin reformi edellyttää kuitenkin kattavaa yhteiskunnallista vuoropuhelua. Haluamme kutsua Sinut mukaan keskusteluun.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu 22.10. mennessä tästä.