Suomi ei voi rakentua niin, että joka toinen hoitaa ja joka toinen on hoidettava, toteaa Regina Saari. Mikä ratkaisuksi? Sote-alan polttaviin kysymyksiin etsitään vastauksia HALIn uudessa podcastissa.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa HALIn ekonomisti Tiina Kanerva ja sote-asiantuntija Ville Laakso pohtivat ratkaisuja sote-alan työvoimapulaan yhdessä Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja Regina Saaren kanssa.

– Sillä, miten sote-alan työvoimakysymykset ratkaistaan, on huomattavasti suurempi vaikutus meidän työmarkkinoihimme kuin ajattelemmekaan. Työvoimapulan ratkaisuun ei löydy yhtä viisautta, vaan sen ratkaisemiseen tarvitaan laaja-alaista kokeilukulttuuria sekä eri toimijoiden välistä yhteistyötä, Saari toteaa.

Sote-alan työvoimapulan lisäksi podcastissa syvennytään talouteen, johtajuuden merkitykseen sekä sosiaalisen median ja digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin. Podcastin tavoitteena on löytää ratkaisut hyvinvointialan haasteisiin. Neljä jaksoa – neljä ratkaisua.

Saaren lisäksi podcastissa vierailee EVA:n johtaja Emilia Kullas, Aalto-yliopiston professori Pekka Mattila sekä naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tuulia Tikka.

Kuuntele ensimmäinen jakso nyt Spotifysta.