Hyvinvointiala HALI ry:n ja Sote ry:n (Tehy, SuPer, Erto) hallinnot ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan antaman sovintoehdotuksen yksityiselle terveyspalvelualalle. Sovun myötä kaikki työtaistelutoimenpiteet, eli ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä tilapäisen siirron kielto, päättyvät välittömästi. Myös suunnitellut lakot kuvantamiseen ja laboratoriossa tehtävään työhön peruuntuvat.


Valtakunnansovittelija antoi myöhään perjantaina sovintoehdotuksen yksityiselle terveyspalvelualalle Hyvinvointiala HALI ry:n ja Sote ry:n työriitaan. Järjestöjen hallinnot hyväksyivät sovittelijan antaman ehdotuksen maanantaina 10.6.


”Sovun saavuttaminen pitkien neuvottelujen jälkeen on luonnollisesti erittäin hienoa. On selvää, että sovinto edellyttää aina kompromisseja kaikilta osapuolilta, mutta olemme kuitenkin tyytyväisiä sovintoratkaisun kokonaisuuteen. Työ modernimman terveyspalvelualan puolesta jatkuu neuvottelujen päätyttyäkin”, toteaa HALIn työmarkkinajohtaja Kati Virtanen.


Terveyspalvelualan työehtosopimuksen piirissä olevat työnantajat työllistävät noin 25 000 työntekijää. Työehtosopimuksen piiriin kuuluvat yksityisellä terveyspalvelualalla toimivat työnantajat, kuten sairaalat, lääkäri- ja työterveysasemat, laboratoriot, kuntoutuslaitokset sekä Veripalvelu.

HALIn ja Terveyspalvelualan Unionin neuvotteluissa saatiin sopu 13.6. Ratkaisu on sisällöltään samankaltainen, kuin HALIn ja Sote ry:n sopimus. Voit lukea tarkemman koosteen HALIn ja Unionin sopimuksesta täältä.

Terveyspalvelualan palkankorotukset 2024

Syyskuu

1.9. Yleis- ja taulukkokorotus 2,4 %

1.9. Taulukkokorotus 0,51 %

1.9. Luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun korvaus 2,4 %

Joulukuu

1.12. Paikallinen erä 0,4 %

1.12. Kertaerä 500 €

Terveyspalvelualan palkankorotukset 2025

Vuonna 2025 palkkoja korotetaan yleis- ja taulukkokorotuksella, jonka suuruus sekä ajankohta määräytyvät verrokkialojen palkankorotusten perusteella. Verrokkialoja on teknologiateollisuuden työntekijöitä sekä kemian perusteollisuuden työntekijöitä koskevat työehtosopimukset.

Hyväksytty sovintoehdotus Terveyspalvelualalle (HALI ja Sote ry)

sovintoehdotus-7-6-2024-final.pdf, 3 Mt, 12.6.2024

pdf

Lisätiedot

Virtanen Kati

Kati Virtanen

Työmarkkinajohtaja

0406798787

Lisätiedot