Lämpimästi tervetuloa HALIn sekä Hoiva&Terveyden järjestämään seminaariin Työvoimapula – mistä ratkaisuja pirulliseen ongelmaan? Seminaari järjestetään 13.9. klo 8.30–12 Kansallismuseon auditoriossa Helsingissä.

Oletko miettinyt, miten sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyttä ja saatavuutta voidaan turvata tulevina vuosina? Miten rakennetaan kokeilevaa kulttuuria ja monipuolistetaan henkilöstörakennetta? Entä mitä kannustimia yrityskenttä tarvitsee digitalisointiin? 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksia seminaarissamme. Tilaisuus on suunnattu kaikille sosiaali- ja terveysalan toimijoille, johtajille, päättäjille, asiantuntijoille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Tilaisuuden avaavat Hoiva&Terveyden päätoimittaja Merja Aura ja HALIn terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause. Tämän jälkeen sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso antaa valtiovallan tervehdyksen. Tervehdyksen jälkeen STM:n lääkintöneuvos Taina Mäntyranta esittelee Sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamista koskevan hankkeen tiekartan vuosille 2022–2027. 

Valviran ylijohtaja Markus Henriksson, Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja Regina Saari, Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen ja HALIn johtaja Arja Laitinen keskustelevat siitä, miten rakennetaan kokeilevaa kulttuuria ja monipuolistetaan henkilöstörakennetta. 

Tilaisuudessa pohditaan myös koulutuksen lisäämistä ja monipuolistamista sekä kansainvälisen rekrytoinnin roolia sosiaali- ja terveysalalla. Lisäksi kuulemme, millaisia kannustimia yrityskenttä tarvitsee digitalisointiin ja miten voidaan tukea kokeilevaa kulttuuria. 

Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla ja keskustella sosiaali- ja terveysalan tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Tarjolla on kattava ohjelma, joka yhdistää asiantuntijaesityksiä, keskusteluja ja verkostoitumista. 

Tervetuloa mukaan inspiroivaan ja ajatuksia herättävään seminaariimme! Paikkoja on jäljellä rajoitetusti. Voit ilmoittautua seminaariin täältä. Tapahtuma on maksuton. 

Ohjelma

8.00–8.30: Aamukahvi 

8.30–8.35: Avaus ja tervetuloa: Merja Aura & Hanna-Maija Kause 

8.35–8.50: Valtiovallan tervehdys, Kaisa Juuso – Sosiaali- ja terveysministeri, STM.  

8.50–9.10: Tilannekuva: STM:n Sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaaminen -hanke Tiekartta 2022–2027. Taina Mäntyranta – Lääkintöneuvos, STM.  

9.10–9.40: Miten rakentaa kokeilevaa kulttuuria? Henkilöstörakenteen monipuolistaminen. Miten saadaan kaikki hoivapaikat auki? Markus Henriksson – Ylijohtaja, Valvira. Regina Saari – Työllisyysjohtaja, Tampereen kaupunki. Sally Leskinen – Hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Karjalan hyvinvointialue. Arja Laitinen – Johtaja, Hyvinvointiala HALI ry. 

9.40–9.55: Hoivakotimatematiikka. Juuso Kanto – Head of Business controlling, Attendo. Leila Rutanen – Liiketoimintajohtaja, Rinnekodit. Moderaattorina Minna Pauliina Kataja – Toimittaja, Hoiva&Terveys Sote. 

10.10–10.35: Koulutuksen lisääminen ja monipuolistaminen. Terhi Tevameri – Sote-toimialapäällikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus. Elina Juntunen – Toimitusjohtaja-rehtori, Diakonia-ammattikorkeakoulu. 

10.35–10.55: Millaisia kannustimia yrityskenttä tarvitsee digitalisointiin? Miten tukea kokeilevaa kulttuuria? Petri Lehto – Johtava asiantuntija, Terveysdata 2030, Sitra. Kenneth Salonius – CEO & co-founder, Vertical. 

10.55–11.25: Kansainvälinen rekrytointi. Heli Sulkava – Sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö, Sataedu. Tatu Tulokas – Henkilöstöjohtaja, Mehiläinen. Rolle Alho – Vanhempi tutkija, E2 Tutkimus. 

11.25–11.50: Miten hallitus edistää työvoimapulan ratkaisemista vaalikauden aikana? 

11.50–12.00: Yhteenveto ja päätössanat