HALI toimii Wellnessmalli-kilpailun pääyhteistyökumppanina jo toista vuotta. Wellnessmalli-kilpailijat ovat näkyneet erityisesti HALIn Instagram-tilillä, jossa he ovat päässeet esittäytymään ja kertomaan elämästään ja syistä osallistua kilpailuun.


Wellnessmalli-kilpailun finaali lähestyy jo kovaa vauhtia. Sitä ennen esitellään kuitenkin viimeiset kilpailijat. Aiemmat kilpailijoiden esittelyt voit lukea täältä.

Kia Viimala, 22, opiskelee liiketaloutta Helsingissä. Opintojen ohella hän toimii ohjaajana sirkuskoulussa ja valmistautuu ensimmäisiin bikini fitness -kilpailuihinsa. Liikuntataustaa hänellä on fitneksen lisäksi tanssista, sirkuksesta ja cheerleadingistä.

Porilainen Emmi Rantamäki, 22, opiskelee tradenomiksi yrittäjäkoulutusohjelmassa. Kilpataustaa hänellä on uinnista ja taitoluistelusta, ja tällä hetkellä hän on innostunut salilla käymisestä ja taitorullaluistelusta.

Molemmat kertovat oppineensa kisasta ennen kaikkea itsetuntemusta ja itsevarmuutta tavoitella omia haaveita. Tehtävät ja luennot ovat olleet mielenkiintoisia, mutta myös toisiin kilpailijoihin tutustuminen on ollut iso asia.

”On löytynyt tällaisia ihania sielunkumppaneita!” Rantamäki toteaa. Hänen ja Viimalan yhteinen kisataival on lähentänyt heitä.

”Kävimme yhdessä Wellnessmalli-koulutuksen ja pääsimme sieltä finaaliin. On ollut kiva nähdä oma kehityskaari sieltä lähtien.”

Tulevaisuudessa molemmat toivovat olevansa täysipäiväisiä yrittäjiä. Myös kouluttautuminen ja uusien urien kokeileminen kiinnostaa.

”Olen ajatellut kouluttautua mahdollisesti pt:ksi, jonkinlaista ravintovalmentajaa ja ehkä jossain vaiheessa treeniohjelmaa. Nyt vedän yksityistunteja uimakoulua ja taitoluistelua”, Rantamäki kertoo.

Viimalaa kiinnostaa fitnessvalmentajan koulutus.

”Kiinnostaisi pistää oma tiimi pystyyn. Minulla on mielestäni terve suhtautuminen lajiin. Fitnessurheilu ei ole sitä, että syödään pelkkiä kananpaloja ja riisikakkuja, vaan haluan tuoda sellaista terveellistä kuvaa myös julkisuuteen. Kisan jälkeen lähden tähtäämään myös TV- ja radiopuolelle.”

”Hei, lähdetään johonkin selviytyjiin!” Rantamäki huudahtaa ja nauraa päälle.

”Saa sitten keskeyttää nää meidän jutut,” hän lisää polveilevan keskustelun väliin.

Kisa on ollut molemmille antoisa ja avartava kokemus. Myös tutustuminen hyvinvointialaan on ollut kisaajista mielenkiintoista.

”On ollut tosi kiva nähdä, että meillä on eri kanavat mutta sama missio. Yhteistyötä on ollut kiva tehdä,” Rantamäki sanoo.

”Vierailin itse Satakunnan syöpäyhdistyksessä kesällä, ja olin ihan että vau, mitä kaikkia palveluita onkaan tarjolla.”

Viimala on samoilla linjoilla:

”Se, että päästiin paikan päälle näkemään jäsenten toimintaa, oli hieno kokemus. Tuli oikein shokkina, miten paljon erilaisia aloja hyvinvointialaan sisältyy.”

Kaiken kaikkiaan Rantamäki ja Viimala ovat innoissaan kisan tarjoamista eväistä tulevaisuuteen.

”Tähän kisaan tää ei lopu, vaan tästä se kaikki alkaa,” Viimala toteaa.