Kauppatieteiden maisteri Elias Kiljunen aloitti HALIn ekonomistina 6.6.2022. Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ekonomistin paikalta HALIin siirtynyt Kiljunen odottaa uusia haasteita innolla.

 

− Aina kun aloitan uudet työt tai opinnot, sisimmässäni tunnen olevani se ekaluokkalainen, joka heittää koulurepun ensimmäistä kertaa selkään. Repussa on seikkailumieltä, uteliaisuutta ja sopivasti tilaa kaikkea uutta jännää varten.

Uuteen työyhteisöön ja substanssiin sukeltamisen lisäksi Kiljunen odottaa uudelta tehtävältään myös henkilökohtaisia kehitysmahdollisuuksia.

− Ekonomistin silmin talouden rattaiden on johdettava hyvinvoinnin kasvuun. Mikä olisikaan parempi paikka kehittyä ekonomistina kuin hyvinvointiala? Erityisen kiinnostavaa on katsoa asioita yksityisen sektorin ja työnantajan näkökulman kautta.

Vaikka uudistusten mylläämä sote-kenttä on Kiljuselle sinällään tuttu, toteaa hän  pestin HALIssa antavan mahdollisuuden katsoa alaa uudesta näkökulmasta.

− Viime vuodet olen seurannut sosiaali- ja terveysalan kehitystä eduskunnassa lainsäädäntö- ja budjettivallan käytön kautta. Tämä on oiva tilaisuus kehittyä hyvinvointialan ekonomistina, kun elämme keskellä historiallisen sote-uudistuksen toimeenpanon aikakautta.

Vapaa-ajallaan Kiljunen pyrkii sekä liikkumaan että rentoutumaan. Kuntosalitreenin tai lenkin vastapainoksi sopii hyvä kirja tai videopelit ystävien kanssa.