Kiinasta eilen saapuneet 2 miljoonaa hengityssuojainta jaetaan erityisvastuualueiden kautta kuntiin. Sieltä ne toimitetaan julkisille ja yksityisille palveluntuottajille kotihoidon ja hoivakotien tarpeisiin. Nämä suojaimet tulevat suureen tarpeeseen, sanoo Hyvinvointiala HALIn toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Hallitus päätti myös kehysriihessä varata 600 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden, laitteiden ja lääkkeiden hankintaan. Molemmat ovat erinomaisia päätöksiä.

– On hienoa, että STM ja Huoltovarmuuskeskus huomioivat myös sote-alan yksityiset palveluntuottajat. Sote-henkilöstölle ja riskiryhmille on tarjottava turva riippumatta siitä, missä hoitaja käy töissä tai missä hoivakodissa ikäihminen asuu. Tämä on tasa-arvo- ja oikeudenmukaisuuskysymys, sanoo Hyvinvointiala HALIn toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Lisää suojamateriaalia on STM:n mukaan tulossa ensi viikolla neljän laajarunkoisen koneen verran. Lisäksi hengityssuojainten kotimainen tuotanto saadaan käyntiin noin kahden viikon kuluessa.