Tervetuloa kuuntelemaan Hyvinvointiala HALI ry:n webinaari koskien sote-uudistuksen ratkaisevia hetkiä ja erityisesti tulevien järjestäjien mahdollisuuksia päättää palvelutuotantokokonaisuudestaan.

Katso webinaarin materiaalit tästä 

Mukana keskustelemassa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola, Hyvinvointiala HALI ry:n elinkeinoasioiden johtaja Eveliina Vigelius sekä asianajotoimisto Avancen osakas Mikko Alkio.

Keskustelun lopuksi voit esittää puhujille kysymyksiä chatin puolella.

Koronatilanteen lisäksi meneillään on jälleen ratkaisevia hetkiä myös sote-uudistuksen kannalta. Edellinen sote-uudistusesitys kaatui kokonaan yhdessä Sipilän hallituksen kanssa maaliskuussa 2019. Marinin hallitus on sittemmin laatinut kokonaan uuden esityskokonaisuuden sote-uudistuksesta, ja julkaisi sen tämän vuoden kesäkuussa. Kyseinen lakipaketti on lausuntokierroksella juuri nyt. Lausuntoaika päättyy 25.9.

Esityksessä sote-palvelujen järjestämisvastuu siirretään kunnilta niin kutsutuille sote-maakunnille. Hallitus sanoo esityksen vahvistavan järjestäjien valtaa. Tosiasiassa se heikentää sitä radikaalilla tavalla. Perustuslain sanotaan pakottavan esityksen mukaisiin ostopalvelujen rajoittamiseen. Näin ei automaattisesti ole.

Sote-uudistukselle on asetettu tiukka aikataulu ja esityksen valmistelu on ollut varsin suljettua, keskitettyä ja nopeaa. Tämän mittaluokan uudistus edellyttää kuitenkin kattavaa yhteiskunnallista keskustelua. Kutsumme Sinut mukaan.

Lämpimästi tervetuloa!