Ammattijärjestöt Tehy, SuPer, Talentia, JHL ja Jyty ilmoittivat poliittisista lakoista varhaiskasvatukseen 31.1.–1.2. Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla. 

Jäsenneuvontaamme on tullut tämän vuoksi kysymyksiä siitä, miten tulee toimia, mikäli työntekijä ei päiväkodin lakoista johtuvan pienen lapsen välttämättömien hoitojärjestelyjen vuoksi kykene saapumaan töihin. 

Työntekijän on itse vastuussa saapumisestaan töihin. Päiväkotien lakoista johtuvat poissaolot eivät kuulu TES:n mukaisiin palkallisiin poissaoloihin.

Jos työntekijä ei kykene saapumaan työhön päiväkodin lakoista johtuvan pienen lapsen välttämättömien hoitojärjestelyjen vuoksi, hänellä on oikeus palkattomaan poissaoloon. Työnantaja ja työntekijä voivat kuitenkin neuvotella tämän poissaolon käsittelystä eri tavalla. Poissaolo voidaan sopia esimerkiksi vuosilomaksi tai saldovapaaksi, jos molemmat osapuolet hyväksyvät tämän järjestelyn. Lisäksi etätyö voi olla vaihtoehto, jos se on käytännössä mahdollista. 

Työntekijän on ilmoitettava työnantajalle poissaolostaan ja sen syystä mahdollisimman pian. Työnantajalla on oikeus pyytää luotettavaa selvitystä poissaolon perusteesta. 

Ongelmatilanteissa voitte olla yhteydessä HALIn jäsenneuvontaan puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10−14.

Päivystävät juristit

Työsuhdeneuvonta

Päivystävät juristit

09 1728 5550

Lisätiedot


Tilaa uutiskirje

Ilmoitamme kaikista työtaistelutoimenpiteistä sekä muista tärkeistä asioista uutiskirjeessämme. Tilaa uutiskirjeemme, jotta et jää paitsi tärkeistä uutisista!