Huoltovarmuusorganisaation Terveydenhuoltopoolin kotiorganisaatio siirtyi vuoden 2024 alusta HALIin. Samalla Terveydenhuoltopoolin valmiuspäällikkö Henry Suhonen aloitti HALIssa.

”Muutoksen tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan osaamista, tukea ja sidosryhmätyötä Huoltovarmuusorganisaatiossa”, Terveydenhuoltopoolin yhteyshenkilö ja Huoltovarmuuskeskuksen vanhempi varautumisasiantuntija Joni Metsola sanoo.

Aikaisemmin Terveydenhuoltopoolin kotiorganisaatio oli terveysteknologiayritysten edunvalvonta- ja vaikuttajajärjestö Sailab – MedTech Finland.

”Pari viikkoa HALIlla on sujunut mainiosti. HALIlla on selkeästi paljon osaamista sote-sektorin palvelutuotannosta. Poolin toiminta jatkuu suurelta osin entisellään, mutta varsinkin sosiaalihuoltoon suunnattua tukea huoltovarmuusorganisaatiolta ollaan kehittämässä”, Suhonen kommentoi.

Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) yhteydessä toimii sektoreita ja pooleja, jotka ylläpitävät ja kehittävät huoltovarmuutta sekä jatkuvuudenhallintaa toimialansa yritysten ja organisaatioiden verkostossa. Terveydenhuoltopooli seuraa ja kehittää sote-alan huoltovarmuutta.

”Henryn tulo HALIn organisaatioon on merkittävä vahvistus. Hänen asiantuntemuksensa ja kokemuksensa auttavat meitä tuomaan paremmin esille sote-alan yritysten ja järjestöjen roolin Suomen huoltovarmuudessa ja sote-sektorin varautumisessa”, HALIn terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause toteaa.