Wellnessmalli-kilpailun 10 vastavalittua finalistia kävivät vierailulla Hyvinvointiala HALI ry:n luona tutustumassa alan koulutus- ja uramahdollisuuksiin. Yhteistyöpäivän tarkoitus oli samalla esitellä finalisteille HALIa järjestönä, sen edustamia toimialoja sekä laajaa jäsenkenttää.

Wellnessmalli-kilpailu pidetään joka vuosi keväällä, ja finaaliin valitaan kymmenen ”positiivisen ajattelumaailman omaavaa valovoimaista persoonaa, jotka ovat rohkeita ja loistavia esikuvia kaiken ikäisille”. HALI toimii wellnessmalli-kilpailun sponsorina jo kolmatta kertaa. Yhteistyön tarkoitus on parantaa hyvinvointialan vetovoimaa sekä mielikuvia nuorten keskuudessa. Hyvinvointialalle tarvitaan tulevaisuudessa reilusti uusia osaajia. Finalistit ovat omissa kohderyhmissään merkittäviä mielipidevaikuttajia, ja heidän kauttaan HALIlla on mahdollisuus tavoittaa erityisesti hyvinvointialasta kiinnostuneet ja alalle pyrkivät ihmiset.

Finalistit pääsivät vierailullaan tutustumaan alan koulutuspolkuihin ja mahdollisiin ammattinimikkeisiin. Hyvinvointialan koulutus tarjoaa perustan paitsi tyypillisiin kliinisiin hoiva- ja hoitoalan tehtäviin, myös lukuisiin asiantuntijatehtäviin omien kiinnostusten ja kykyjen mukaan. HALIn osaamisesta ja hoivasta vastaava johtaja Arja Laitinen kertoi omassa uratarinassaan, mihin kaikkeen hyvinvointialan koulutus on hänelle antanut valmiuden. Alan koulutus valmentaa työskentelemään ihmisten parissa ja opettaa vastuunkantoa sekä sitä, miten hankalista tilanteista selvitään.

Hyvinvointialalla merkityksellistä työtä riittää

HALIn keskeinen viesti finalisteille oli, että hyvinvointiala on tulevaisuuden ala, jolla merkityksellistä työtä riittää jatkossakin. Hyvinvointialalle kannattaa hakeutua opiskelemaan. Myös alan yrittäjyys on loistava vaihtoehto päästä tekemään tärkeää ja vaikuttavaa työtä. Erityisesti koronapandemia on osoittanut, miten yhteiskunnallisesti keskeisessä asemassa hyvinvointialan työ on. Sille on jatkossa entistä enemmän kysyntää.

Tulevaisuudessa tarvitaan myös entistä enemmän data-analyytikkoja, geenineuvojia, koodareita ja ohjelmistokehittäjiä kanavoimaan kaikki käytettävissä oleva tieto ihmisten hyväksi. Ennen kaikkea alalle tarvitaan hyvinvoinnin tekijöitä sekä uusia ideoita.

Hyvinvointialan yrittäjyys palkitsee

Yhteistyöpäivän merkeissä finalisteille kävi puhumassa myös alan yrittäjä, Ilostu Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Iida Saloranta. Ilostu Oy tarjoaa uudenlaisia, iloisia ja monipuolisia senioripalveluja, jotka lisäävät elämäniloa, tuovat arkeen säännöllisyyttä ja turvaa sekä tukevat kotona itsenäisesti asumista. Ilostu tuottaa palveluja Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla.

Iidan tarina ja motiivit lähteä alan yrittäjäksi koskettivat finalisteja ja saivat ajattelemaan mahdollista urapolkua myös hyvinvointialan yrittäjänä. Iidan tarinan taustalla on halu tehdä asiat omalla tavalla ja yrittäjyyden suoma vapaus. Hän on halunnut päästä puuttumaan sote-alan epäkohtiin. Inspiroivaksi ja palkitsevimmaksi asiaksi työssään Iida nosti Ilostun asiakkaat.

Hyvinvointiala HALI ry kiittää Wellnessmalli-kilpailun finalisteja ja toivottaa heille onnea tiukkaan kisaan. Voitte seurata finalistien matkaa osoitteesta https://www.wellnessmalli.fi/

Tutustu hyvinvointialan koulutus- ja uramahdollisuuksiin